29 Haziran 2012 Cuma

Sosyal Medya Erol Köse’nin Twitter’da Takipçi Satın Aldığı İddiaları ile Çalkalanıyor


[Uludağ blog Özel haber]  Erol köse twitter’a geldiği günden beri adından söz ettirmeye devam ediyor.
twitter’da ünlüler ile ilgili yaptığı iddilar, mahkemelik olduğu davalar derken, Erol Köse gündemi sıkça işgal etmeyi sürdürüyor. Davalık Bazı tweetlerini ışık hızıyla silen Erol Köse bu kez başka bir iddia ile gündemde.
Twitter’da bir kaç ay önce 200 bin civarı takipçisi olan Erol Köse’nin birden 1 milyon 400 bin takipçiye fırlaması bazı iddiları da beraberinde getiriyor, aşağıda izleyeceğiniz video 14 haziran’da kaydedilmiş ve o zaman takipçi sayısı 1 milyon civarı sadece 2 haftada 400 bin takipçiye artmış olması bile başlı başına muamma. Diğer ünlüleri yumurta takipçisi olmakla suçlayan Erol Köse’nin bu iddilar hakkında ne açıklama yapacağı merak ediliyor.
Biz de bir araştırma yaptık ve ilginç sonuçlara ulaştık, yaklaşık 1000-1500 takipçi geriye gittiğinizde Erol Köse’nin onbinlerce yabancı takipçisi olduğunu görüyorsunuz ve bu yabancı takipçilerin genellikle takip edeni “0″ takipçisi 12 olduğunu görüyorsunuz, yani satılmak üzere fake profiller açılmış hesapların bir aktivitesi yok. Uzak doğu profilleri ise çoğunlukta.
ekran görüntülerini ve sosyal medyadaki bazı yorumları burada paylaşıyoruz,
Erol Köse‘den gelen açıklama da burada yayınlanacaktır.
İşte Youtube yorum ve video
Erol Köse’nin 1 günde takipçi sayısının 3 katlanıp, 1 Milyonu bulması üzerine takipçilerini bir incelemek istedim. Bütün takipçilerin sahte olduğu kısa bir sürede anlaşılıyor.
Video’da dikkat edecek olursanız tüm hesapların yeni açıldığı ve hepsinin belli kişileri takip ettiği gözüküyor. Genelde de ilk takip ettikleri kişi Erol Köse olmuş.
Bunun dışında sabit olarak takip ettikleri hesaplar var Elle ‘A’, Empolyee Trackling, Andrew Ginsburg gibi.
Erol Bey baya para basmış takipçiler için.
İşte bazı örnek profiller ve sıralı yabancı liste;
ve son olarak twitter’da yapılan yorumlar.