11 Temmuz 2012 Çarşamba

Google Yeni Ürünü Nexus 7 Tabletini Tanıttı


Google‘ın uzun süreden beri beklenen tableti Nexus 7 sonunda Google’ın I/O konferasında tanıtılmış oldu. Google bu konferansında yeni tabletiyle birlikte de Android’in yeni sürümü olan Jelly Bean’i de tanıttı.
Google’ın yeni ürünü Nexus 7 ASUS tarafından üretilecek. 7 inç ekrana sahip olan tablet Android‘in Jelly Bean versiyonunu da çalıştıracak ilk ürün olacak.
8 ve 16 GB seçenekleriyle piyasaya sürülecek olan tabletin ekranı 1280×800 HD çözünürlüğe sahip olacak. quad-core Nvidia Tegra 3 işlemcisi olan tabletin NFC özelliği de bulunmakta. Ön tarafta 1.2 MP kameraya sahip tablet 4325 mAh bataryası ile de 8 saate kadar pil ömrü sağlıyor.
Google, tabletin satışının ise ilk olarak ABD, Birleşik Krallık, Kanada ve Avusturalya’da başlayacağını duyurdu. ABD’de Temmuz ayının ortalarında satışa sunulmaya başlanacak olan tabletin fiyatları ise 199 ve 249 Amerikan Dolar’ı olarak belirlendi.
Google’ın bu tabletiyle Amazon’un Kindle tabletine benzer bir tablet ürettiği çok açık. iPad’e karşı bugüne kadar
üretilen hiç bir Android tabletin Amazon Kindle kadar ciddi rakip olamadığını gören Google uygun fiyatlı, kolay taşınabilen ince tabletiyle iPad’e rakip olmaya çalışacak.

0 yorum:

Yorum Gönder